Prohledat tento blog

pátek 3. března 2017

4. lekce II. skupina

Dne 28.2.2017
Dobrý den, zdravím a zasílám zadaný úkol.
Kurz pro seniory ll. skupina  4.lekce

  Na úvod lekce jsme si naplánovali výlet, který se uskuteční 13.3. Bude to výlet s jarní tématikou, tedy přímo za posly jara a to jsou samozřejmě sněženky. A jedna lokalita těchto chráněných květin se nalézá v zámeckém parku v Kostelci nad Orlicí. Těšíme se a přejeme si, aby nám vyšlo i hezké počasí.

  Dalším bodem bylo hodnocení DÚ. Obzvláště upozornění na chyby, ke kterým došlo a zopakování minulé lekce. Probrali jsme chatování, kde můžeme komunikovat s jednou, nebo více osobami, pomocí dolní lišty máme možnost přidat fotografii, přílohu, samolepku či naše emoce. V horní liště jsou ikonky na pozvání dalších účastníků ke komunikaci, můžeme použít videozáznam, nebo jen hovor bez videa. Chatování ukončíme křížkem v pravém horním rohu rámečku.

 Nové téma bylo seznámení se Sdílením příspěvků.
Pokud chci sdílet nějaký svůj, nebo zajímavý obrázek z internetu, rozkliknu pod obrázkem možnost Sdílet. Nejprve jsme si v facebookové liště zadali oblíbenou stránku, které jsme se stali fanouškem, to zn. odklikly jsme pod úvodním obrázkem tlačítko To se mi líbí. Z jejich příspěvků si vybereme obrázek, který chceme sdílet. Tlačítko Sdílet nabízí možnosti:
  1. Sdílet (přátelé) po kliknutí se sám odešle na naši zeď a vidí ho všichni naši přátelé
  2. Poslat jako zprávu - pošleme jen tomu z přátel, kterého toto téma zajímá (můžeme přidat text)
  1. Sdílet na  Timeline přítele - pozor, zde posíláme pouze gratulace k narozeninám.
  2. Sdílet …  (se třemi tečkami) - zde můžeme přidat komentář, proč jej sdílíme, nebo vtipné okomentování, a následně si vybereme kdo jej uvidí. Použijeme tlačítko Přátelé. Nabídne se nám buď            
    • Veřejný - kdokoli se podívá na moji zeď, nebo
    • Přátelé - pro moje přátele na FB. Zde ještě otevřeme možnost:
      • Přátelé, kromě známých
      •   Jenom já
      • Vlastní -  vyjmeme určité lidi, které máme v přátelích, aby příspěvek neviděli

       Facebook nám umožňuje nejen kontakt s přáteli, ale také možnost hrát Hry.
  Najdeme je v levém panelu pod názvem PROZKOUMAT, rozbalíme a vybereme Hry.
Pro lepší orientaci si v horním řádku vybereme: Neformální a pokračujeme výběrem své oblíbené hry. Spustíme ji tlačítkem PLAY a už v tom lítáme.
   
   Na závěr hodiny jsme si nainstalovali grafický program Photofiltre7 z Google. Musíme jako vždy odsouhlasit změny v PC a máme připraven program na další lekci.     
   
     Ivetka nám tentokráte domácí úkol nezadala, aby si odpočinula od věčného pípání na svém mobilním telefonu, když my ji posíláme splněné úlohy. Přejeme pěkný týden a těšíme se na příště.
                      napsala  Lenka Hampová                    28.2.2017           
                          

Žádné komentáře:

Okomentovat