Prohledat tento blog

čtvrtek 9. března 2017

Zpráva z dění II. skupiny (5.lekce)


Zpráva z dění II. skupiny



Ahoj všichni moji spolužáci a ostatní.



Slyšeli jste tu obrovskou ránu v pondělí 6. 3. 2017? Tak to se nám překulil kurz do 2. poloviny. Letí to, a my jsme chytřejší, šikovnější, především díky naší lektorce Ivetce.



Pátá lekce začala pohodově dořešením organizace výletu Kostelec nad Orlicí – bledule. Vše bylo vyřešeno, autobus zjištěn.
No ale potom jsme se někteří zapotili.
Ze 4. lekce jsme měli nainstalovaný program PhotoFiltre 7. Tím jsme začali úžasné téma. Budou z nás "grafici".
Následovalo přidání do programu český jazyk (program byl přednastaven do anglického jazyka), abychom vše správně pochopili. Všichni jsme úspěšně přidali češtinu a začali pracovat. Podle instrukcí a fyzického návodu naší Ivetky jsme vše zvládli. Najeli jsme si na Tento počítač, otevřeli složku C: a postupovali podle instrukcí Ivetky.
Pěkně jsme si vše vyzkoušeli na obrázku 2 kočiček. Vysvětlili jsme si, proč obrázek uložit 2x. Kočičky jsme si mohli přibarvit na výraznější barvu nebo naopak černobíle. Následovalo orámování do kulatého "hranatého" rámečku. Práce v programu PhotoFiltre 7 byla zábavná a poučná. Potom jsme fotečku ořezali.
Nyní následovalo: Naučit se přidat text do fotografie. Když jsme měli vše vypracované, tak jsme uložili obrázek. A jak? No přece správně 1/ uložit projekt do PhotoFiltru  a za 2/ uložit obrázek jako JPEG(*.jpg...).



Jůůůůůů to to zase uteklo a my jsme zvonili pomyslným zvoncem konec hodiny.
Pozor! Máme ještě domácí úkol, tak ať máte splněno.



Pěkný den a na příští hodinu se těší



Oluška soluska

Žádné komentáře:

Okomentovat