Prohledat tento blog

pondělí 21. března 2016

6. lekce II. Skupiny

6. lekce II. Skupiny 14.3.2016

Zdravím všecky!
Došla řada na mne,napsat něco z uvedené lekce.
Hned na začátku nás Ivetka seznámila s plánovaným výletem do TPCA Kolín /automobilka/ a to ve středu 27.4.2016, vlakem, bližší informace podá p. Bílková. Při podpisu docházky jsme se k účasti vyjádřili – ano,ne.
Krátce jsme probrali Štítky a Vizitky- přes Soubor -Nový- Štítky, Vizitky. Nastavit rozměry, nejlépe tabulkou, napsat popisek a zkopírovat do všech obdélníčků. Pro většinu z nás již nemají využití.
Z minulého domácího úkolu jsme zopakovali Odrážky. Kliknutím na malou šipku vedle ikonky - Odrážky-dostaneme nabídku,vybereme styl, Entrem posuneme na nový řádek,Tabulátorem vytváříme pododrážky.
Zajímavá byla možnost výběru destinací a podrobného zobrazení místa pro případ dovolené,ubytování, atd.
            Street View ,
Vybraná oblast,mapa,malá figurka,tažením myší se dostaneme do místa,které nás zajímá.
Podobná možnost je i přes Booking.com.
Tímto si můžeme přímo objednat dovolenou, prohlédnout okolí,ubytování,i reference na daný hotel.
V závěru lekce jsme probrali Obálky. V Libre Writer klikneme na Vložit - Obálku. Napíšeme příjemce a odesilatele, přejdeme na Formát, kde si můžeme určit velikost pole pro adresy a vybereme jeden ze standardních typů C6 -2x složený papír A4
Dl – třetina papíru A4
nebo zadáme rozměr. Přejdeme na Tiskárnu,zde je nutné vyzkoušet,jak která tiskne,nejlépe na obyčejném papíru. Správné nastavení si zapíšeme,nebo přilepíme na tiskárnu,abychom příště věděli jak obálku vložit. Hovořili jsme o různých tiskárnách a náplních,které je možno objednat na ToneryNaplne.cz
Za domácí úkol máme zopakovat předešlé lekce, relaxovat při poslechu audioknihy a vymalovat omalovánky,které nám Ivetka natiskla.

Zapsala: Lída Peterková

Žádné komentáře:

Okomentovat