Prohledat tento blog

čtvrtek 23. února 2017

3. lekce II. skupiny

V této lekci jsme pokračovali s prací na Facebooku. Můžeme mít zájem o cokoliv a tak sledovat "OBLÍBENÉ STRÁNKY" této aktivity. Stránku zjistíme přes políčko v horní FB liště.
Pod úvodním obrázkem s palcem nahoru je nápis To se mi líbí. Kliknutím na něj se staneme fanoušky této stránky a příspěvky se nám zobrazí na zdi. Když už ji nechceme sledovat najedeme na tlačítko To se mi líbí a vyskočí volba Už se mi nelíbí, kliknem a už nejsme fanoušky......

Také se na FB dozvíme např. otevírací dobu restaurací, muzeí a dalších podniků. Můžeme okamžitě komunikovat přes ZPRÁVY.

Další velmi zajímavá možnost je CHATOVÁNÍ. Je to rychlá, přímo blesková komunikace dopisování s vkládáním fotek, obrázků, stránek a okamžitou reakcí přítele na druhé straně spojení. Na pravé straně máme lištu se jmény přátel. Je-li u něj zelený puntík je připojen na FB. Klikneme na hledané jméno. Otevře se dole vpravo malé okénko. Napíšeme textovou zprávu. Dole jsou další ikonky pro vkládání do zprávy - vložit obrázek, fotku, které máme v počítači. Nebo samolepku vyjadřující náš pocit. Symbol řetězu / kancelářské sponky slouží k přiložení souboru. Když jsme vložili vše potřebné, odešleme zprávu ENTER..… Ještě jsou další možnosti chatování a to v horní liště okna. Můžeme přizvat další osoby do konverzace - nebo zapnout videohovor - někdy stačí jen hovor bez videa. CHAT ukončíme malým křížkem v rohu okénka.

Čas lekce uběhl velmi rychle ,protože jsme si mezi sebou vyzkoušeli komentáře, zprávy, obrázky, samolepky. Měli jsme okamžitou kontrolu a bylo to opravdu velmi zajímavé.

zapsala Helena Hrdinová

Žádné komentáře:

Okomentovat