Prohledat tento blog

středa 15. února 2017

2. lekce I. skupiny

2.lekce - skupina I.
Facebook
Sociální sítě jsou fenoménem současné doby a mladá generace často ctí přísloví „Co není na zdi, jako by nebylo“. Nám starším (alespoň soudě podle sebe) to tak nepřipadá, ale být na Facebooku a znát ho se z různých důvodů hodí a tak nesmí chybět v našem kurzu. Protože byl již v obsahu v minulých bězích kurzu, většina členů naší I. skupiny (pokročilí) již měla založený profil na FB a byla přijata do skupiny Studenti seniorům. Dokonce jsme všichni (!) znali své heslo, a tak nic nebránilo vstupu na uvedenou síť.
Před tím jsme si však ještě zopakovali, spolu s minislovníčkem od Ivet, facebookový slang kam patří např. pojmy – status, like, zeď, chat apod. Současně byla připomenuta funkce klávesy F5 (aktualizovat), která se při práci nejen na  FB může hodit. V další části lekce jsme procházeli teoreticky i prakticky:
  • Komunikaci s přítelem – tj. s někým na jeho zdi a možnosti volby případně další akce jako například odstranit, vypnout upozornění aj.
  • Komunikaci s více přáteli (případně skupinou) tj. ze svého profilu a z „co se vám honí hlavou“ a volit mezi možnostmi co dále udělat jako například nahrát foto, přidat poznámku, přátele apod.
Lekce byla zakončena důležitou věcí a to „odhlášením“ (modrá lišta - malý trojúhelníček a Odhlásit se). Je to nezanedbatelné, především s ohledem na osobní informace na našich facebookových stránkách, zejména když nepoužíváme vlastní počítač tak jako třeba právě v knihovně.
A protože se mi zdá, že můj příspěvek je nějaký krátký a jsme na blogu, tak na závěr vtípek z FB :
Dohadují se
Google: „Najdu všechno.“
Wikipedie: „Já vím všechno.“
Facebook: „Já znám všechny.“
Internet: „Beze mne jste v háji.“
Elektřina: „Tak se pěkně uklidněte …“

Sonja Lusková, 15. 2. 2017

Žádné komentáře:

Okomentovat