Prohledat tento blog

úterý 14. února 2017

1. lekce I. skupiny

Dobrý den, dostala jsem za úkol napsat, co jsme dělali v první letošní hodině.
Po krátkém přivítání s Ivetkou jsme si uvařili kávu pro dobrou náladu a k tomu jsme měli upečen „mls“. Ivetka vyhlásila něco jako soutěž o nejlepší okurky. Protože nás má být v létě o jednoho víc a Ivetka vyjedla všem v rodině kyselé okurky, tak jí máme nosit svoje výpěstky a ona je bude hodnotit. Není to povinné a budou i bodíky. Dostali jsme k materiálům i pěknou propisku.
Připomněli jsme si, co je internetový prohlížeč, jaké jsou i rozdíly mezi GOOGLE CHROME a VYHLEDÁVAČEM GOOGLE. Měli jsme si stáhnout Google Chrome do počítače.
Na ploše počítače jsme našli ikonu „e“ internetového prohlížeče.
Microsoft Explorer ve starších počítačích
Microsoft Edge ve Windows 10


Otevřeli jsme internet a vyhledali Google Chrome.

Na obrazovce se nám vždy ukáže, co máme dělat a musíme zadat další postup. Pokud to bude v angličtině, lze si na obrazovku otevřít ještě jedno okno – překladač. Program si musíme nejdříve stáhnout, musíme přijmout obchodní podmínky a povolit změny v počítači. Program se nám stáhne do počítače, musíme dát „Uložit“ – „Spustit“ – provádět změny „Ano“.
Tento postup může chvíli trvat, tak by nás to nemělo lekat. Až se instalace dokončí tak bychom na ploše měli najít ikonu Google Chrome.
Po zapnutí Google Chrome se seznámíme s nastavením. Dostaneme se tam přes tři malé tečky v pravém horním rohu (na obrázku vodorovné čárky).













Pokud chceme na nějakém počítači vymazat historii prohlížení, tak si otevřeme „Nastavení“. Na stránce dole pod všemi nastaveními klikneme na odkaz „Zobrazit rozšířená nastavení“ – „Ochrana soukromí“ – „Vymazat údaje o prohlížení“. Vymažeme, co je třeba.

Pokud nejsme na svém počítači, je dobré vědět, jak vymazat historii prohlížení.


Ukázali jsme si, jak zadávat adresu něčeho do adresního řádku, přepisovat to jinou adresou a vyhledávat informace o nějakém tématu, jak se vracet zpět nebo mít otevřeno více oken najednou pomocí „ouška“ v levém horním rohu.
Dále jsme se seznámili s tím, když po nás chce počítač aktualizaci programu Adobe Flash Player. Program nešel aktualizovat a museli jsme ho stáhnout v podstatě stejným postupem, jako Google Chrome. Musíme zde dávat pozor, abychom si nestáhli i bezpečnostní program McAfee, pokud ho nechceme.
No, najednou byl konec hodiny a co se nestihlo, tak najdeme v materiálech, taky jsme dostali domácí úkol.
Snažila se zapsat Hana Huclová – 1.skupina





Žádné komentáře:

Okomentovat