Prohledat tento blog

čtvrtek 3. listopadu 2016

Skupina I. (pokročilí) – 5. lekce

PRÁCE S VIDEEM
Podle zadání jsme si přinesli (děvčata a náš kolega) na tuto lekci libovolné krátké video ve fotoaparátu či mobilním telefonu. Toto cvičné video jsme uložili do počítače a tak mohla začít „kouzla s obrázky“.
Abychom byli schopni pracovat s videem bylo nutno nejprve nainstalovat Ivetkou doporučený program Windows Movie Maker, který není v běžné výbavě ve Windows 10. (U starších Windows je ve výbavě, ale inovace nezaškodí.) Protože jsme však většinou seděli před novými nedávno pořízenými počítači Lenovo s Windows 10, tak muselo dojít na stahování. A jak se ukázalo trochu to v naší práci „drhlo“ a čas utíkal……. (Později doma mi stejný postup při získání programu šel „ráz na ráz“ i díky bezva pracovním listům od Ivet.)
Uvedený program je celý v češtině a ovládání je celkem snadné a tak jsme se s ním začali postupně seznamovat – zkoušeli jsme přehrávání a hlavně některé úpravy jako stříhání, možnosti ozvučení, přidání názvu filmu a další možné „ vychytávky“. Trochu nás opět tísnil čas, ale bylo nutno výsledek naší práce ještě i cvičně uložit a to nadvakrát, což je hodně důležité. Poprvé jako PROJEKT (pro případný návrat, opravy a dodatečné úpravy) do nachystané složky a pak znovu do stejné složky jako v té chvíli vytvořené výsledné video.
Více se do průběhu 5. lekce nevešlo, a tak se s tím musíme nějak poprat při tvorbě domácího úkolu. Ten ukládá, jak jinak, stříhání a výrobu vlastního videa. A já se také budu spoléhat spolu s klasikem na to, že:
Co slyším zapomenu, co vidím si pamatuji a co si vyzkouším, tomu rozumím.
@@@
Sonja Lusková, 1. 11. 2016







Žádné komentáře:

Okomentovat