Prohledat tento blog

úterý 29. listopadu 2016

8. lekce II. skupiny

Dobrý den, zasílám Vám ve zkratce,  co jsme tvořily v 8. lekci a zpětnou vazbu k počítačovému kurzu. Těším se na zítřejší setkání. Z. Kovářová

 - V 8. lekci jsme dostaly za domácí úkol vytvořit hodnocení celého kurzu pro naší lektorku, aby získala zpětnou vazbu ke své práci.
 - Informace o besídce 28. 11. 2016 v hotelu Poprad v 16 hod
 - Informace o kurzu ovládání dotykového telefonu dne 28. 11. 2016 ve12.30 hod v MK (4 lekce)
 - Informace o přednášce na zhotovení vánoční gratulace dne 19. 12. 2016 od 14 hod v MK

Poté jsme procvičovaly úpravu fotografií v programu Fotky od Windows. Vyzkoušely jsme na obrázku základní úkony - upravit světlo, barvu, jas, červené oči a pod. Pokud chceme zachovat také původní fotografii a nepřepsat ji, dáme uložit kopii a zůstanou nám oba obrázky. Pokud klikneme na uložit, úpravami přepíšeme původní fotku. Vše je podrobně popsáno v manuálu.
 
Další úpravy fotografie jsme zkoušely v programu PIXLR. (www.pixlr.com). Je v češtině, pouze je třeba odkliknout LAUNCH WEB APP a nahrát obrázek z počítače. Pomocí mnoha nástrojů vybíraných z levého sloupce a horní lišty lze provést řadu úprav. Lze i vkládat text, zvolit písmo, velikost, barvu. Zkratka CTRL+Z nás může vrátit o krok zpět a provést úkon znovu. Na závěr uložíme, nastavíme kvalitu a  potvrdíme OK . Vybereme, kam chceme uložit a uložíme.

K zálohování na stránce Rajče. net jsme se pro nedostatek času nedostaly, máme to za úkol procvičit doma podle manuálu.

Velký zájem byl o informace o nakupování zboží z Číny na internetu. Je popsáno na AliExpress a řadě dalších stránek.
K nakupování je třeba mít povolení banky platit kartou.  Správně opsat čísla z obou stran karty, vzadu vedle podpisu opsat 3 čísla. Zkontrolovat platnost karty. Je to bezpečné, nezapomenout se odhlásit, neztratit kartu. Zboží je výrazně levnější, dodací lhůta týden až 2 měsíce, podle toho, kdy se naplní kontejner. Pokud se zboží ztratí, nebo je poškozené, je lépe nereklamovat, ale nechat si vrátit peníze a objednat znovu.

Zhodnocení celého kurzu

Tento kurz byl již  čtvrtý, který jsem s Vámi absolvovala.  Průběh kurzů byl vždy podobný. Příjemná a trpělivá lektorka i její mladá pomocnice Viki, příjemné studentky i atmosféra, která se vždy vytvořila.  Kávička, vynikající moučníky ke kávičce, popovídání o tom, co nám šlo i nešlo. Výhodou je i možnost práce na vlastním notebooku.   Manuály pro každou lekci jsou zpracovány pečlivě a srozumitelně, takže se k nim můžeme doma v klidu vracet. Výhodou je také možnost, pokud si nevíme s něčím rady, požádat o pomoc  naši lektorku i v době mimo kurz. Nemohu také nepřipomenout zdařilé besídky na závěr kurzů a velice pěkné a perfektně připravené  jednodenní výlety.
Za sebe mohu jenom chválit, vždy jsem se v kurzech cítila velice dobře a pokud to bude možné, ráda bych se zúčastnila i dalších.


Žádné komentáře:

Okomentovat