Prohledat tento blog

pondělí 24. října 2016

Popis 3. lekce ll. Skupiny

V dnešní lekci jsme se nejprve seznámili s Google kalendářem.
Výhodou kalendáře je připomenutí různých událostí např. návštěva lékaře, narozeniny a svátky v rodině, návštěva divadla, zájezdy a jiné akce.
Kalendář jsme našli na Google služby přes 9 teček, kde najdeme ikonku kalendář. Nejprve jsme si upravili datum podle našeho času a vybrali si přehled týdenní, měsíční nebo roční. Zobrazili jsme si nastavení kalendáře a upravili jednotlivé položky, které chceme používat. Kliknutím na upravit událost můžeme nastavit přehled o akci a přidat hosty, kterým se nasdílí. Můžeme si nastavit upozornění přes e-mail, nebo telefon. V položce viditelnost nastavíme kdo může událost vidět a jestli je veřejná nebo soukromá. Vyplněný kalendář přes červené tlačítko uložíme a odešleme.


Dále jsme si zobrazili na Google mapy, kde si můžeme najít kde se jednotlivé akce konají a jak se tam dostaneme. Našli jsme si Městskou knihovnu v Brně a restauraci, kde chceme obědvat. U nalezeného objektu jsme nalezli údaje o otevírací době a kontakty. Tlačítkem trasa jsme našli cestu jakým prostředkem cestujeme, kudy se dostaneme a jak je cesta dlouhá. V nabídce byly dvě trasy a z nich jsme si mohli výhodnější vybrat. Výhodné je mít aplikaci v mobilu.




S pozdravem Milada Skalická


Žádné komentáře:

Okomentovat