Prohledat tento blog

neděle 16. října 2016

2. lekce - pondělí 10. 10. 2016

Druhá lekce nás nejprve seznámila o poskytování dalších služeb Google.
Zopakovali jsme si práci s DOKUMENTY GOOGLE. Připomněli jsme si  v Google dokumentech vytvářet složky, organizovat uložené dokumenty. 

Byli jsme seznámeni o výhodách GOOGLE DISKU, který je skvělá záloha, pro případ selhání počítače. Také je velká výhoda, že se svými daty můžeme kdykoli a  odkudkoli (kde je připojení k internetu) pracovat, např.přidávat fotky. 
Velká výhoda je, že složky i fotky můžeme sdílet s ostatními.

Dále jsme se seznámili s PŘEKLADAČEM GOOGLE. Práci s překladačem jsme si vyzkoušeli také na domácím úkolu, překládáním z albánštiny, čínštiny a rozpoznáním z kterého jazyka byla třetí věta.

Dále jsme trochu hledali na internetu GOOGLE VYHLEDÁVAČEM. Možnosti vyhledávání jsme si například zkoušeli na jezeru Tanganika. Byli jsme upozorněni např. na použití tlačítka "vyhledávací nástroje", kde můžeme např. nastavit jazyk vyhledávání nebo aktuálnost výsledků vyhledávání. Následně jsme se zaměřili na hledání obrázků, u ktrého je důležité především nastavení velikosti pro vyhledávání. Velikost volíme podle účelu pro který vyhledáváme, tj. pokud budeme hledat např. obrázek vhodný pro pozadí obrazovky, je potřebné nastavit rozlišení minimálně 800 x 600 px, aby hledaný obrázek na monitoru následně nebyl rozmazaný. 

Závěrem druhé lekce jsme dostali domácí úkol, abychom se seznámili se soubory COOKIE a vlastními slovy vysvětlili, co jsme zjistili. 

M. Urbanová

1 komentář:

  1. Dobrý večer,
    děkuji za skvělou recenzi, moc se Vám povedla.
    Těším se na zítra, Ivet

    OdpovědětVymazat