Prohledat tento blog

středa 3. června 2015

Popis 7. lekce I. skupina

V dnešní lekci jsme si nejprve zopakovali co jsme probírali v minulé lekci /co je DPI, převod jednotek bajty,gigabajty,megabajty a vyhledání firmy na zhotovení fotografií./
V dnešní hodině jsme si řekli jak zálohovat v počítači  data, fotografie atd.
Lze ukládat do cloudu, nebo na stránky k tomu určené. Nejznámější je Dropbox - zálohovaná složka, která je na ploše co si do ni uložíme se automaticky nahraje jako záloha.  Google disk -zálohuje důležité dokumenty vlastní tvorbu atd. Youtube - rodinná videa, neomezená kapacita. Rajče.net - zálohuje všechna  fotoalba a dají se zamknout.
Potom jsme si založili rajče.net. Nejprve jsme si vyplnili přezdívkum podle které web s fotkami najdeme, potom zadáme náš e-mail přidáme heslo a založíme účet. Na náš e-mail nám přišla zpráva o založení účtu.
Vytvořili jsme si fotoalbum, které jsme pojmenovali a pak jsme vybrali fotky, které chceme nahrát, nejlepší  je nahrávat ze složky. Do alba  jsme nahráli  3 fotky. Dále máme možnost fotky seřadit, otočit pomocí šipek nebo fotku smazat. Můžeme přidat název a nastavit profil /portrét/.
Nakonec jsme šli do fotolabu, kde jsme si na automatu vyvolali sami fotku z USB Flash disku.

           Přeji pěkný den  
                      Milada  Skalická


Žádné komentáře:

Okomentovat