Prohledat tento blog

úterý 10. března 2015

Průběh a hodnocení 5.lekce

Průběh a hodnocení 5.lekce

Prohlédli jsme si kuchařku, do které každý přispěl svým receptem. Bohužel, s úkolem se finišovalo hlavně v neděli večer a v podnělí ráno, tak ti poslední připravili Filipovi a Ivetce rušný konec víkendu. Ti totiž museli kuchařku zkompletovat a odhalit nedostatky, aby nás mohli dostatečně poučit, neb, jak je známo, chybami se člověk učí.

Pro Ivetku byl víkend smolný. Při procházce se střetla hlavou se silnicí, a víc to odnesla hlava než ta silnice. 
A to Ivetku čekal náročný den naučit asi 30 seniorů, jak vytvořit na zjednodušeném softwaru googlu prezentaci, a co víc, naučit je udělat to tak, aby nevytvořili kýč. Však kmitali s Filipem od seniora/ky k seniorce, málem ani nestačili zodpovídat dotazy. Jestli Ivetku nebrněla hlava z toho úrazu, musela ji brnět v podnělí večer po výuce.
Pro výuku byla Ivetka dokonale připravena. Abychom nemrhali časem, byly připraveny obrázky i text pro blahopřání k narozeninám a my jsme tyto pomůcky použili a vložili je do prezentace. Nebýt toho, neskončili bychom snad ani do večera. Navrhla racionální postup, jak prezentaci dělat:
  1. zvolit příslušný počet okének neboli slajdů
  2. do prvního okénka vložit název prezentace
  3. do dalších vložit texty
  4. stáhnout obrázky na pozadí všech slajdů
  5. upravit velikost a barvu písma
  6. písmo posunout, kam potřebujeme - posouvá se celý textový rámeček, ten pak v prezentaci není vidět, lze ho ale také odstranit
  7. zvolit způsob přechodu jednoho slajdu do druhého
  8. zvolit animaci písma. 
Dál, zcela vyčerpaní, jsme se nedostali. Vše je ale důkladně popsáno v materiálech. Taky nám to ještě myslí, tak co jsme nestihli, to vyzkoumáme, například jak vložit obrázek. Pomůže nám ikonka s obrázkem pohoří - to vám radím já.

Za úkol máme vytvořit něco podobného - přání k Velikonocům nebo na oslavu jara. Měli bychom změnit příponu, umožnit sdílení lektorům nebo odeslat prezentaci jako přílohu e-mailu.

 Zapsala Květa Hácová 


3 komentáře:

  1. Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o vyplnění dotazníku, který je zaměřen na zkušenosti s online nakupováním spotřebitelů ve věku 60ti let a výše. Předem děkuji za Váš čas a přeji pěkný zbytek dne.


    Dotazník se nachází na linku níže:
    https://docs.google.com/forms/d/1YRIJe9uGIL_ZbPo16XKHKiEY5llMBHJBoHsDBg-txLU/viewform?c=0&w=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, považuji za slušné se alespoň podepsat, pokud o něco žádám ;-)

      Vymazat
  2. Tedy, to je recenze, jak má být, moc děkuji, paní Hácová a chválím až do nebe. :-) Mám z Vás radost.

    OdpovědětVymazat