Prohledat tento blog

neděle 1. března 2015

3. lekce I. skupiny

Přeji dobrý den a posílám shrnutí 3. lekce.
Nejdříve jsme si zkontrolovali domácí úkol z předchozí hodiny, zopakovali jsme si některé přípony souborů i s tím, jaké oblasti se dotýkají - např. přípona jpg - obrázků, txt - textová přípona, gif pohyblivé obrázky  a pod.
Pak jsme se zaměřili na novou látku - lektorka Iveta nám teoreticky vysvětlila , co jsou "cloudy", jejich využívání, jejich výhody a nevýhody pro praktické využití. Dozvěděli jsme se, že veškeré vlastní dokumenty, fotografie, tabulky atd., nemusíme ukládat jen ve vlastním PC, ale pomocí cloudů je můžeme ukládat na internetu a pak je využívat kdykoliv a z kteréhokoliv místa mimo náš  počítač, mezi další výhody  patří např. sdílení dokumentů, fotografií a pod. s dalšími uživateli /pokud znají naše heslo a mají založen gmail /, změny v dokumentech jsou okamžitě vidět, není nutná instalace dalších programů... Mezi hlavní nevýhody patří např. nutné připojení k internetu, je nutné se přihlašovat /pamatovat si heslo/ a nezapomenout se odhlašovat, zejména  na cizím PC…
Pro využití ukládání dokumentů na internetu jsme si všichni založili gmailovou adresu, což se nám  po určité době všem úspěšně podařilo a heslo jsme si určitě všichni zapamatovali do další hodiny. 
Vzhledem k tomu, že jsme 3. lekci nestihli dokončit, budeme pokračovat i příští hodinu.
                                                                             S pozdravem                           Trnková


Žádné komentáře:

Okomentovat