Prohledat tento blog

čtvrtek 13. dubna 2017

Práce v 8. Lekci II. skupina 3. 4. 2017


Na začátku lekce naše lektorka s námi probrala co se nám v domácím úkolu nedařilo a pochválila studentky, jejichž úkol se jí líbil. Byla i tradiční kávička a výborný zákusek a dostali jsme informace o besídce v Bike Hospodě u Kočáka 18. 4. 2017 v 16 hod.
Téma lekce : Výstřižky - kopírování toho, co vidíme na obrazovce
Bazoš.cz- nákup a prodej od obyčejných lidí, ne z obchodů
Aukro.cz- největší aukční server u nás
Výstřižky – buď vyfotíme obrazovku pomocí kláves Ctrl+PrtSc a uložíme na plochu, což je jednodušší, nebo přes Start otevřeme program Výstřižky, který je možno uložit i na hlavní panel. Máme možnost si zkopírovat části dokumentů pro další použití, nebo poslat někomu s žádostí o radu, pokud nevíme, jak dál.
Bazoš.cz – internetová stránka pro prodej a nakupování od obyčejných lidí. Postup je jednoduchý, je v češtině a v manuálu je vše podrobně popsáno. Procvičili jsme program na prodej i nakupování na inzerátu naší lektorky - Nádherné, růžovo/fialové plesové/svatební šaty. Pokud chceme něco prodat, je důležité přiložit hezky udělanou fotografii zboží. Prodávání je zdarma, pokud chceme, aby byl inzerát na stránkách vpředu inzerce, můžeme TOPovat, to znamená, že zaplatíme za to, aby byl vidět buď kartou za 39 Kč nebo placenou sms za 59 Kč.
Aukro.cz – je největší aukční portál. Můžeme zde nakupovat bezpečně a od ověřených prodejců. Při postupu Kup teď je cena daná a konečná, nebo můžeme zkusit aukci, v některých případech lze u jednoho předmětu použít i obě možnosti. Vše je opět podrobně vysvětleno v manuálu, podle kterého jsme postup detailně probrali.
Přeji vám hodně jarních dnů plných pohody a pokud budou někdy další kurzy, ráda se zúčastním. Zdenka Kovářová

Žádné komentáře:

Okomentovat