Prohledat tento blog

čtvrtek 15. října 2015

2. lekce III. sk ÚO

2. lekce – shrnutí
Jak nám bylo slíbeno, začali jsme hodinu malým testíkem. Odpověděli jsme na 6 otázek  - mohli jsme použít materiály z min. lekce.
Náplní dnešní hodiny bylo zopakování práce se složkami. Otevřeli jsme si „Dokumenty“ , pomocí pravého tl. myši jsme si založili  novou složku a pojmenovali ji „ pozemek“. Rozklikli ji a založili v ní další 4 složky – bazén, dům, garáž, stáj. Dokumenty jsme pomocí tlačítka „minimalizovat“ uložili na lištu a otevřeli si  Googel. Do horní kolonky napsali auto,  v obrázcích jsme si našli auto, pomocí „vyhledávacích nástrojů“ si vybrali velikost, barvu a kliknutím na vybrané auto jsme ho zvětšili. Pak klik pr.tl.myši , vybrat „uložit obrázek jako“ a uložit ho do „Dokumenty-garáž“. Stejným způsobem jsme si našli koně a uložili ho do stáje. Pokud si někdo uložil obrázek do vyšší složky, klikl si na něj pr.tl.myši, vybral „vyjmout“, otevřel složku stáj a dal „vložit“. Píši to asi složitě, ale šlo to dobře.
Pak už přišel na řadu Facebook – budeme se s ním zabývat v  příští lekci. Ivetka nám o něm předběžně něco řekla. Pro mě asi zůstane navždy nepochopitelný. Jediné co jsem dokázala – napsala jsem si pár zpráv s vnučkou, která byla právě připojená. To považuju za úspěch.

                                                                                                                      Báčová

Žádné komentáře:

Okomentovat